• Hajókirándulás Solta szigetére

  • Bol

  • Primosten

  • Split

Copyright 2019 - AdriaKaraván

Bol - Brač sziget

Bol, Brač-sziget déli részén található és egyben a sziget legrégebbi városa. A kis település, a széles kavicsos és homokos strandoknak köszönhetően a turisták kedvenc helye lett. Az Adria legszebb strandja, a Zlatni rat is itt található, de a fürdőzésen kívül sok látnivaló is van a kis városban. A szórakozni vágyók is szeretik ezt a helyet, a koktél bárok, kávézók, klubok minden éjjel fergeteges szórakozást biztosítanak a fiataloknak! Bolban pezseg az élet! Mindegy, hogy a csodás strandok, a látnivalók vagy a szórakozási lehetőségek teszik tökéletessé a nyaralást, itt minden megtalálható egy helyen.

HAJÓKIRÁNDULÁSSAL IS ELÉRHETŐ!

Vasárnapi turnusváltás, az Önök kényelméért!

Utasaink érdekeit szem előtt tartva, az AdriaKaraván vasárnaptól vasárnapig tartó turnusokat szervez lakókocsis kempingjébe, így utasaink kevesebb időt töltenek dugóban a magyar és a horvát autópályákon és többet kikapcsolódással. Utazzon velünk, és csobbanjon korábban!

Kastela

A reneszánsz stílusú erődöket és kastélyokat ugyanazon minta szerint építették, melyek ma is láthatók. Az őrtornyok északi irányba néznek. Ezáltal az ellenséget gyorsan észrevehették. A tornyok között található a Sela Vrata, „A falu kapuja”. A lakószobák az erőd déli részén helyezkednek el.

Bővebben...:

Hajókirándulás Solta-szigetre

Felejthetetlen nap elé néz, aki velünk tart az Adria lakott és lakatlan szigeteinek világába! Hajóutunk során csodálatos fotókat készíthetünk, szép kilátás nyílik Trogirra, Splitre és a Kozjak impozáns hegyvonulatára. Solta-szigeten Maslinica (olajfácska) halászfaluban kötünk ki, itt 1 órát pihenünk, sétát tehetünk a Martinis palotához és őrbástyához. Félórás hajózás után Ciovo-szigeten egy fás, árnyas ligetben már vár ránk az ínycsiklandó ebéd, roston sült hal, kenyér, saláta, gyümölcs, és az elmaradhatatlan dalmát vörösbor! Minden vendégünk korlátlan fogyasztásra jogosult. Délután pihenés, strandolás a kristálytiszta tengerben, 4 órakor kihajózunk Okrug Gornji érintetlen öbléből, és indulunk a szálláshelyre.Dalmát vacsoraest

Jöjjön velünk egy 200 éves kis privát étterembe a hegyek közé, és kóstolja meg a hagyományos dalmát konyha kitűnő ételeit. A jó hangulatról és az igazi kikapcsolódásról a remek ételek, a finom italok és az élőzene is gondoskodik. 

 

 

 

Trogir (a világörökség része) - a kemping­től 60 km-re

Trogir a szálláshelytől 4-5 km-re található, némelyek kis Dubrovnikként emlegetik. Csodálatos óvárosa a világörökség részét képezi, ahol hangulatos sikátorokban sétálhatunk, megtekinthetjük a város nevezetességeit, a Kamerlengo erődben pedig minden este érdekes műsort tekinthetünk meg, többek között folklórt, helyi férfikart (az úgynezevezett klapát), könnyűzenei koncertet, színházi előadásokat, táncbemutatókat, és még folytathatnánk a sort.

Trogir kikötői sétányát pálmafasor díszíti, mesés jachtok sorakoznak a vízen, a parti bárokban fiatalok és idősebbek vidáman töltik e szabadidejüket, a helyi specialitásoktól roskadozó éttermek (konobák) hívogatják az éhes vendégeket. Ismerkedjen meg Ön is Dalmácia kis ékszerdobozával! 

 

 

Kaštela - a kemping­től 50 km-re

XIV-XV. században a Split és Trogir közötti viszálykodás eredményeképpen épültek az első erődök. Később a törökök elleni védekezést szolgálták, majd a nemesek is építettek saját erődfalakkal is megerősített kastélyokat. Ma már csak hét épület látható közülük. Kaštel Štafilić erődjét 1500-ban építtette a Štafilić család. Kaštel Stari a legidősebb település, itt él a „Természet Emlékműve” az 1100 éves olajfa, ami még ma is terem. 

 

 

 

 

Split (a világörökség része) - a kemping­től 40 km-re

Split belvárosában páratlan történelmi emlék található: az egykori római császár Diocletianus által épített 38000 m2-es palota, bejáratát egyiptomi szfinx őrzi. 

 

Primošten - a kemping­től 80 km-re

Az 1960-as évek óta a környék legfelkapottabb és legdrágább üdülőhelye. Minden talpalatnyi részét beépítették. A település eredetileg egy apró szigeten épült, melyet keskeny csatorna választott el a szárazföldtől. A XVI. században egy gyorsan szétszedhető híddal kötötték össze a szigetet a szárazfölddel, a hídról kapta a nevét a település. Itt termelik a legkiválóbb dalmát borok egyikét, a sötét színű vörösbort a Babićot. Ne mulasszák el megkóstolni, ha arra járnak! 

 

 

 

Baska Voda - a kemping­től  laza sétával 10 percre

Baska Voda halászfalu volt, napjainkra pedig a Makarska­i Riviéra legkedveltebb kistelepülésévé vált. Különleges hangulata, kristálytiszta strandja a turisták ezreit vonzza. A település számos programmal várja az üdülőket. Júniustól-szeptemberig tartanak a Kulturális Nyár rendezvényei (hangversenyek,előadások), augusztus első hétvégéjén a halászok, a következőn a dalmáciai folklór ünnepét nézhetjük meg. 

 

Makarska - a kemping­től 10 km-re

A 12.000 lakosú település a környék legfelkapottabb üdülőhelye. Makarska középső része egy patkó alakú öböl partján fekszik,melynek két végét fenyvesekkel borított félszigetek zárják le. Az öbölben jachtok sorakoznak a pálmafás rakparton,és innen indulnak a kompok Brac-szigetre. A 1,5 km hosszú strand a fürdőzők paradicsoma. A Kagylómúzeumot ne hagyják ki!!! Kagylókon,tengeri csigákon kívül kövületeket is láthatunk a világ különböző tengereiből. Ez a világ egyik leggazdagabb ilyen tipusú gyűjteménye. A városból kirándulásokat tehetünk a közeli Biokovo hegységbe,akár gyalog is elérhető a Biokovoi Botanikus Kert. Ez a 16,5 hektáros 1984-ben védetté nyilvánított terület,mely természetes környezetben mutatja be a környék növényeit. Autós túraként ajánljuk a Biokovo legmagasabb 1762 m-es csúcsa, a Sveti Jure meglátogatását. Fentről lélegzetelállító a környék panorámája.

 

Makarska­i Nyár rendezvényei is sok színes programmal kecsegtetnek, hangversenyek,ének - és színházi együttesek előadásai,kiállítások,és a szokásos halászünnepségek. 

 

 

 

 

Omis - a kemping­től 25 km-re

Omis különlegességét a Cetina-folyó kanyonja, és a folyó által lerakott hordalékból keletkezett hosszú homokos strand adja. A Cetina 700 m hosszú szurdokkal itt töri át a 864 m magas hegyet, ettől fölfelé már igazi hegyi folyó, melyen valaha vízimalmok álltak, ma pedig a vadvízi evezés szerelmeseinek paradicsoma. 

 

 

 

Imotski - a kemping­től 30 km-re

A Kék-tó és a Vörös-tó igazi különlegesség! Turisták által ritkán látogatott, kevésbé ismert hely, ám pont ez adja varázsát. Kráterszerű mélyedésben található a sötétkék, alacsonyabb részein zöldes színű tó, mely édesvizű. Megközelíteni kavicsos sétaúton tudjuk, mely szerpentinszerűen vezet lefelé. Fentről hihetetlen látványt nyújt a kék víz, a főként szürke és vöröses talaj, sziklába kapaszkodó növényzet az egyik oldalon függőlegesen leszakadt sziklafal. A víz mélysége kb. 100 méter, kristálytiszta, egyedülálló élmény felfrissülni benne. A Vörös-tóban csak szemünk gyönyörködhet, kútnak lehetne nevezni, mert falai teljesen függőlegesek. Mélysége a csapadéktól függően 280 és 320 méter között mozog. 

 

Krka vízesések

Szálláshelyünktől 130 km-re található ez a csodálatos nemzeti park. A 40 méter mély Visovačko-tó, és a Skradinski Buk 17 kisebb-nagyobb zuhataga mellett néprajzi múzeumot és vízimalmot is találunk. A kijelölt helyen strandolásra is van lehetőség. 

 

 

 

 

Rafting - találkozás a természettel

A rafting minden kétséget kizáróan az egyik legizgalmasabb és legcsodálatosabb fakultatív programlehetőség. Omišnál a tengerbe torkolló Cetina folyón történik a kalandokkal teli 5 órás út, melynek keretében lehetőség nyílik evezésre 6-8 fős csónakokkal, úszásra a kristálytiszta Cetina-folyó vizében, a legbátrabbak pedig szikláról is ugorhatnak. Szakavatott túravezetők kalauzolnak minket, bepillantást nyerhetünk a Winnettou filmek helyszínéül szolgáló kanyonokba, a csodálatos folyókanyarulatokba, és az érintetlen élővilágba. A túra izgalmairól, eseményeiről a helyszínen fotók rendelhetők. 

 

Vízi sportok

A vízi sportok szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk a igénybe vehető ejtőernyőzést, banánozást és a búvárcentrumot,ahol tapasztalt oktatók tartanak a turisták számára merüléseket.

Hírlevél

 

www.adriakaravan.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36/20-56-56-005
             +36/70-61-91-680

 

 

Nyaraljon a Trogir­i Riviérá­n, klimatizált apartmanokban vagy Dalmácia lakókocsi­s kemping­jében, Horvátország­ban családi árakon!